Stress & Burn-out herstel in de buitenlucht!

Ik help jou herstellen van stress en burn-out en begeleid
je op jouw weg naar minder stress, meer energie en
meer levensgeluk! 

maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Herken je dit? 

 • Heb je het te druk op je werk?
 • Heb je steeds vaker het gevoel dat de balans tussen werk en privé verstoord is?
 • Kom je ’s avonds niet goed meer tot rust? 
 • Heb je het gevoel altijd ‘aan’ te staan?
 • Of ben je juist niet vooruit te branden? 
 • Of ben je zo uitgeput dat je bijna niet meer kunt werken?
 • Ben je steeds vaker aan het piekeren en kom je moeilijker in slaap?
 • Wordt je ’s morgens moe wakker?
 • Is concentreren lastig of mis je focus?
 • Wil jij je eindelijk weer fit en vitaal voelen?
 • Meer energie, meer focus en meer plezier?  

Meer symptomen

Ik zie heel veel mensen die stress ervaren en doorgaan op wilskracht. Je kent het vast wel. Even dat tandje erbij zetten. Even de schouders eronder zetten en door.
Dat is prima voor een tijdje, totdat je lichaam signalen af gaat geven. En als je te lang doorgaat en je niet tot rust komt, krijgt je klachten. 
Klachten die je misschien niet eens zozeer merkt of ‘normaal’ vindt en die er voor jou misschien ‘gewoon bij horen’.
Wanneer je al een tijdje op wilskracht doorloopt en je merkt dat het steeds minder lekker loopt op je werk of thuis, dan is het belangrijk om hier iets mee te gaan doen. Zo voorkom je dat je uitvalt en kan je weer werken aan je vitaliteit. 

Je krijgt weer meer energie, meer focus en meer plezier in alles wat je doet. Hierdoor functioneer je ook weer beter op het werk en privé 

De effecten zijn: 

 • verhoogd concentratievermogen en een betere stemming (mind)
 • meer energie en betere gezondheid (sense)
 • verbeterd zelfinzicht en zelfmanagement, gezond gedrag (go)

Tijdens een stress & Burnout traject krijg je altijd persoonlijke begeleiding. Het traject is volledig maatwerk en de resultaten worden onderbouwd met een begin- en een eindmeting.

  Waarom de CSR methode? 

  Het gaat niet om stress, het gaat om herstel!  

  Stress is een gezonde reactie van je lichaam om te kunnen presteren. Stress op zich is niet schadelijk en zelfs gezond, maar wordt wel schadelijk als het langdurig aanhoudt en er onvoldoende herstel tegenover staat. Balans tussen inspanning en herstel is noodzakelijk om gezond te blijven.

  Burn-out wordt vaak gezien als een zuiver psychologisch probleem. Maar de meeste klachten bij burn-out worden veroorzaakt door een ontregeld stress-systeem. 
  Dit stress-systeem heeft zich aangepast aan de omstandigheden waardoor het roofbouw pleeg op lichaam en geest.  

  Daarom stoppen we eerst de roofbouw , activeren we je herstelvermogen en
  gaan we daarna mentaal aan de slag
  .

  Stresscoaching volgens de CSR®-Methode is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief.

  In de praktijk is deze benadering prettig om mee te werken, omdat deze niet ‘zweverig’ is, maar systematisch en praktisch. En heel effectief. De stresscoaching wordt door cliënten dan ook hoog gewaardeerd.

  Als leefstijlcoach en lef-om-te-stralen coach is het mogelijk om na dit traject verder te kijken naar hoe wij een (werk-)leven en leefstijl kunnen creëren dat echt bij je past, waarje energie van krijgt en waar je gelukkig van wordt.  

  Voorbeeld traject

  1. Uitbreide intake (online vragenlijst).
  Zo krijgen we inzicht in de ernst van  
  je stressklachten. Op basis hiervan kunnen we het traject verder  
  uitzetten. Je krijgt een voorstel met conclusies en concrete,
  praktische adviezen.  

  2. Vervolg sessies 
  Het aantal sessies na de intake is afhankelijk van de ernst van je klachten. De meeste trajecten hebben 5 (milde klachten)- 15 (zeer ernstige klachten) vervolgsessies. Afhankelijk waar jij zit in het proces. Maar heb jij een extreme burn-out, dan kunnen er ook meer sessies mogelijk zijn. Dit wordt altijd samen bekijken.

   We werken aan lichamelijk en psychisch herstel. En als je begint op te knappen, dan gaan we aan de slag met opbouw van vitaliteit, verbetering van zelfmanagement en indien nodig een plan van aanpak rondom je reïntegratie. 

  Je krijgt na overleg oefeningen en huiswerkopdrachten mee die zijn gericht op bewuster omgaan met energie en de balans tussen inspanning en herstel.

  Afhankelijk van de ernst van je klachten en omstandigheden spreken af op locatie, online of buiten ergens op een rustige plek in de natuur. 

  Het traject wordt afgesloten met een eindmeting.  

  Waarom coaching in de buitenlucht?

  Het is niet alleen wetenschappelijk bewezen, maar mijn klanten en ik  ervaren ook altijd dat buiten zijn in de natuur zijn en bewegen in grote mate bijdragen aan het verminderen van stress en herstel en het terugvinden van welbevinden. Bewegen helpt daarbij ook bij fysiek en mentaal herstel.
  En dat niet alleen, Je komt ook makkelijk bij jezelf als je buiten in beweging bent, je hoeft elkaar niet aan te kijken terwijl je praat en je kan vragen spiegelen in de omgeving om je heen. Letterlijk stappen zetten helpt je letterlijk en figuurlijk vooruit. Een win-win-win situatie dus. 

  Wordt coaching vergoed door de zorgverzekeraar?

  Er zijn veel mogelijkheden voor vergoeding, maar de zorgverzekeraar vergoed geen stress & burn-out coaching.

  Ter voorkoming van uitval of bij uitval zijn er wel mogelijkheden via je werkgever. Human resources/ personeelzaken weet vaak of er ontwikkel- of opleidingsbudget aanwezig is wat o.a. besteed kan worden aan coaching. Coaching is een vorm van persoonlijke ontwikkeling en altijd op maat en daardoor relatief goedkoop en effectief.

  Bij uitval zijn werkgevers na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om kosten voor coaching te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter en zodoende op een goede manier samen te werken aan een voorspoedig herstel. 

  Mocht je geen vergoeding krijgen, dan geldt er een particulier kortingstarief en zijn er betalingsopties mogelijk om toch de coaching voor zoveel mogelijk mensen haalbaar te maken. . 

  Coachingskosten zijn voor ondernemers en ZZP-ers fiscaal aftrekbaar. De coaching dient te zijn gericht op een financieel-economische verbetering van je positie in de maatschappij.

  De belastingdienst formuleert dat in een toelichting als volgt:

  Bij de beoordeling van de vraag of kosten aftrekbaar zijn, letten wij op het motief waarmee u kosten hebt gemaakt. Als duidelijk is dat u de kosten volledig hebt gemaakt voor de zakelijke belangen van uw onderneming, accepteren wij de kosten als aftrekpost.”

  Wat als ik (niet ver) kan lopen?

  Coaching in de buitenlucht wil niet altijd zeggen dat we ver gaan lopen. We passen altijd de afstand, tijd en tempo af aan de omstandigheden en aan jou als klant. Ik ken ook meerdere plekken waar we regelmatig kunnen gaan zitten of langere tijd buiten kunnen verblijven. 
  Indien bewegen helemaal moeilijk voor je is en het weer is wel erg slecht voor stilzitten, dan ken een paar mooie plekken binnen in de natuur waar we gebruik van kunnen maken. 

  Wil je kennismaken? Heb je vragen?

  Ik kom graag met je in contact!