Over mij

 

Ik ben Maike en ik help jou je eigen weg te vinden en je leefstijl te creëren die bij jou past! 

Veerkracht – Vitaliteit – Voluit leven 

 

 

Mijn opleidingen

  • Stress- en Burnout coach (CSR centrum)
  • Gecertificeerd Wandelcoach (Tria)
  • Mindful Walk & Run instructeur (Mindful Run)
  • Lef om te stralen (GaveMensen)
  • Moed om te falen (licentie, GaveMensen)
  • Master of emotions/ psychologie van hoogsensitiviteit (post hbo GaveMensen)
  • Post-hbo opleiding tot Leefstijlcoach (AVLEG)
  • HEAO-MER

diverse cursussen, o.a;

CooL-startinstructie (expertisecentrum leefstijlinterventies), CooL-training (AVLEG), oorzaken van obesitas (AVLEG, Liesbeth van Rossum), voeding voor brein en darmen (SOHF), kennisbijeenkomst leefstijl factoren en ADHD, kennisbijeenkomst slaap en mentale problemen.  

hobbies;

Ik ben dol op wandelen, hardlopen, opleidingen volgen, boeken lezen, nieuwe recepten uitproberen, nieuwe gebieden ontdekken en langs de lijn kijken naar mijn kinderen op zaterdagochtend. Ik luister graag muziek en als er niemand kijkt of luistert dans en zing ik graag een stukje mee.

Een stukje ik;
Ik ben erg leergierig, ga graag de diepte in, zoek naar nieuwe linkjes, zie snel verbanden en grote lijnen. Ik open en eerlijk en hou ervan wanneer ik kwartjes zie vallen.  Dit heb ik allemaal goed kunnen gebruiken in banen en vooral nu als  leefstijlcoach.

Mijn hart ligt bij een goede zelfzorg en vooral bij een gezonde zelfacceptatie. Het leren kennen van jezelf, je eigen gebruiksaanwijzing en welke zelfzorg jij nodig hebt en wenst om voluit te kunnen leven. 

Om dit goed neer te kunnen zetten heb ik na mijn opleiding tot Leefstijlcoach, mij verder verdiept in emoties, veerkracht en hoogsensitiviteit, mindset, en een waarde(n)vol leven.

 

 

 

 

 

Hallo, 

Ik ben Maike, trotse moeder van drie kinderen. Ik woon samen met hen en mijn man in het fijne dorp Heino. Ik ondersteun mensen in het hervinden van hun eigen regie op het gebied van zelfzorg en daarmee hun fysieke en mentale energie, zodat ze het leven kunnen leven zoals ze dat graag doen en die dingen kunnen doen waar ze zo blij van worden. 

Ik heb zelf ervaren dat dit ontzettend belangrijk is, maar niet altijd makkelijk. In mijn eigen zoektocht naar meer fysieke en mentale energie heb ik een hele hoop kennis en ervaring opgedaan. Een gezonde leefstijl, voedende voeding, voldoende bewegen & sporten. Na mijn burn-out kwam daar een hele nieuwe wereld bij. Mijn eigen behoeften signaleren, ernaar luisteren en handelen. Welke rol mijn hoogsensitiviteit daarin heeft en hoe ik hier juist gebruik van kan maken, in plaats van dat het tegen me werkt.  

Omdat ik de oplossing nergens kon vinden, ben ik een boel opleidingen gaan volgen en heb ik tal van ervaringen opgedaan. Dit werkte pas echt. Vanuit zelfinzicht gaan doen, voelen en ervaren. Eruit pikken, wat werkt voor mij. Zo heb ik mijn eigen ‘vitaliteitscocktail’ ofwel gebruiksaanwijzing samengesteld. En deze is nog steeds groeiende. 

Omdat ‘one-site-fits-all’ in mij ogen niet werkt, ben ik in 2017 met Mind-Sense-Go gestart om met deze opgedane kennis en ervaring ook andere mensen te gaan helpen in hun zoektocht naar meer energie, lekker jezelf zijn en een gezond(er) leven. Op hun eigen wijze! Daarom “jouw anders – jouw kracht – jouw leefstijl 

Wat mij als leefstijlcoach anders maakt? 
Ik denk vooral mijn insteek. Mijn trajecten zijn vooral gericht op bewustwording en zelfinzicht. Je krijgt geen kant en klaar plan, maar we gaan echt op zoek naar een leefstijl die bij je past en die bij jou van binnenuit komt. Waar wil jij heen? Hoe wil jij je voelen? Wat gun jij je toekomstige zelf?
Eigenlijk is een traject een groot cadeau voor jezelf en daarmee ook voor je omgeving!

In mijn trajecten besteed ik dan ook veel aandacht aan de rol van je gedachten, denkpatronen/ overtuigingen en emoties in je leven. In een maatschappij waarin alles heel snel gaat en er veel moet en er veel vanuit ‘het hoofd’ gewerkt wordt, vergeten we snel te voelen en ervaren. Ons lichaam is echter een bron van wijsheid, vooral als het gaat om het bewaken van onze grenzen en voelen of we ergens nog wel ‘op de juiste plek zitten’.  We gaan met een juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam gezondere keuzes  maken. 

Waarom ook focussen op hoogsensitiviteit en AD(H)
Er wordt de laatste tijd veel geschreven over hoogsensitiviteit/ hooggevoeligheid/ hoogbegaafdheid en ook hoor je steeds meer kinderen en volwassenen over AD(H)D. Zelf herken ik mij ontzettend in de kenmerken van hoogsensitiviteit en heb ik een ADD diagnose. 

Wat ik vaak hoor en ook zelf heb ervaren is dat hoogsensitieve personen en mensen met AD(H)D zich altijd ‘anders‘ hebben gevoeld. En vaak is dat ‘anders’ niet als oké bevonden. 
Wat er dan vaak gebeurd is dat je je leven gaat inrichten zoals dat werkt voor anderen, want dat is wat je om je heen ziet en dat is wat er van je wordt verwacht. Je vertoont please-gedrag en aanpassingsgedrag en gaat daardoor snel over je eigen grenzen heen.
Maar je brein en zenuwstelsel werkt vaak net even anders en daardoor mag je je leven ook net even anders inrichten. En je ervaart de wereld en een ander net even anders. Begrijpen hoe deze interactie in elkaar zit is ook erg van belang en kan je goed helpen om verder te komen. 
In mijn zoektocht naar meer energie, plezier en rust was het snappen hoe mijn brein en zenuwstelsel werkt en dat dit net even anders werkt, cruciaal. En misschien nog wel veel belangrijker het gaan voelen dat mijn ‘anders’ helemaal oké was. Dat er juist talenten achter schuilen. Samen met een gezonde leefstijl, waarbij ik gebruik kan maken van mijn kennis van voeding, beweging, slaap, ontspanning en stress, heb ik veel minder hinder van de lastigere kanten van ADD en hoogsensitiviteit kan ik juist gebruik maken van de positieve kanten! 

Omdat ik niet van labeltjes houdt, ondanks dat ze soms handig kunnen zijn, en ik ervan overtuigd ben dat wanneer mensen hun leven gaat inrichten zoals het bij ze past en een leefstijl ontwikkelen die ze ondersteunen in plaats tegenwerkt, geef ik deze kennis en ervaring graag door. Het kan net die missing link zijn, waardoor er een heleboel voor op de plek kan gaan vallenen waardoor mensen zichzelf weer gaan waarderen en al die mooie kanten in kunnen gaan zetten. 

BTW: Hoogsensitiviteit is niet iets raars, maar het is een persoonskenmerk. En wel eentje die in ieder geval ook is ontdekt bij > 100 diersoorten. Het hoort er dus gewoon. Het is ook een neutraal kenmerk. Niet beter, niet slechter, maar gewoon anders . Ook daarom:
Jouw anders – jouw kracht – jouw leefstijl 

BTW: AD(H)D is een verzameling van gedragskenmerken. Er zijn legio oorzaken te bedenken waardoor dit gedrag naar boven komt. Daarom is het altijd belangrijk om per persoon te bekijken wat de behoeften zijn!  

Missie 

Mijn missie is jou in contact te brengen met je eigen tools for life, je eigen gebruiksaanwijzing en kracht zodat je meer energie, meer rust en plezier kan ervaren en het leven kan leven zoals jij dat graag doet
Ook wil ik meer bekendheid creëren voor het belang van veiligheid en verbondenheid in onze samenleving en de relatie met onze gezondheid. Acceptatie van jezelf als anderen. Kijken naar talenten en mogelijkheden in plaats van beperkingen en labeltjes.  Samen maken de wereld een beetje mooier.  

Daarom: Jouw anders – jouw kracht -jouw leefstijl. 

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met me op. 

“Maike kijkt naar jou als mens i.p.v. je labeltjes, tekortkomingen of wat je zou moeten"

"kijk hier heb ik wat aan, waarom had ik jou niet jaren eerder"

“Op een ontspannen manier inzicht krijgen wat bewegen en voeding met me doet en verder willen ontdekken hoe ik daarmee om zou willen gaan”

Ik vind het leuk iets van je te horen!

Contactformulier

(06) 44 57 67 87 bij voorkeur via WhatsApp

postadres: Van Sonsbeeckstraat 54, 8141 VC Heino

info@mind-sense-go.nl