Energie@work

Van buiten weinig aan te zien, een uniek exemplaar, als je van dichtbij kijkt zie je misschien hier en daar een deukje, maar het ziet er heel en goed uit. Toch sta je in de pitstop. De binnenkant is even niet zo glanzend en op orde. Je hebt (te) lange tijd flink gas gegeven, je bent doorgegaan en hebt waarschuwingslampjes gezien die je niet begreep, of misschien zelfs genegeerd. Je motor is opgeblazen of de versnellingsbak hapert doordat je te lang in de hoogste versnelling hebt gereden. Misschien is de accu leeg waardoor de motor weer starten moeizaam gaat, het tanken van de verkeerde brandstof kan ook oorzaak zijn. Wat het ook is je staat nu in de pitstop, ‘verplicht’ stop gezet. Tijd voor herstel, onderhoud en onderzoek. De optimale afstemming gaan vinden tussen het gaspedaal, de rem, ontkoppelen en terug schakelen.

‘When we bury our needs something whitin us
cries to be recognized’

Jij…

Jij bent….jij! Als je op gang bent ga je ook ergens voor en je bent dan niet zomaar te stoppen. Het gaat bij jou om mensen, verbinding en voelt vaak precies aan wat die ander nodig heeft. Het borrelt, bruist of kriebelt bij jou van binnen als je lijntjes kan verbinden, creatief mag denken, mogelijkheden en oplossingen ziet en daaraan kan werken. Je vindt veel leuk, hebt een brede interesse en mede door een groot verantwoordelijkheidsgevoel pakte je veel verschillende dingen op. Ook nu je tijdelijk in de pitstop staat, wil je weer vooruit, je bent ervan overtuigd dat je hiervan kan leren, dat dit tijdelijk is. Niet leuk en niet wat je voor ogen had, maar je bent ook niet van plan om hier te blijven staan. De adviezen en tips heb je inmiddels wel begrepen, het horen over wat anders zou kunnen, misschien zelfs moeten ook. Je wilt dat kunnen, je wilt doen en ervaren, echt vooruit. En tegelijk is dat misschien het spannendste wat er is, in je hoofd lukt het, maar wat als….Mogen wij je helpen op zoek te gaan naar de zone waar je kan groeien, doen en ervaren waar het niet té spannend is, waar het goed voelt en je blijvend groeit, leert en ontwikkelt?

.

Terugschakelen en je kracht behouden

Stiekem van binnen heb je al besloten te gaan voor wie jij bent, je wilt onderzoeken wat jij nodig hebt, stressbestendiger worden door anders naar stress te kijken en ermee om te gaan. Vanuit nieuwe inzichten kunnen, durven en mogen kiezen. Veerkrachter worden, aan de slag met nieuwe wegen maken, jouw wegen. Het stuur weer in handen nemen en die plek niet afstaan of laten afnemen door invloed van buitenaf en/of binnenuit. Inzicht in dat wat je soms doet, hoe je reageert op de korte termijn lijkt te helpen, omdat dat is wat je kent en weet, maar dat op langere termijn nu niet meer voor je werkt. Richten op wat wel werkt en dat steeds meer uitbreiden. Verder gaan, zijn in het hier en nu, waarbij je wel weer voluit gaat leven met plezier, positiviteit, zin, werk waar je energie van krijgt en je je van waarde voelt. Daar weer heen waar je vertrouwen hebt in jezelf, je tank met eigenwaarde is gevuld, je jezelf goed genoeg vindt, perfect imperfect precies zoals je bent. Van buiten en binnen weer gaan glimmen, een rustig zoevend motortje met nog steeds die krachtige pk’s. En uiteindelijk trots kunnen zijn op de keuzes die je maakt, de weg die je bewandeld hebt en het werk wat je doet.

 

Je hebt het al

Het zit in allemaal al in jou, een betrokken mens met passie, talenten, sterk en veerkrachtig. En tegelijk voelt het spannend, het is je hoofd die je beschermd die zorgt voor weerstand en dat is logisch. Je wordt gewaarschuwd dat het spannend is om een leven leven in te ruilen voor écht te leven, onbekend, voluit en toch in balans. En dat is goed en mag er zijn. Hoe zou het zijn als je toch nu al begint, dat je het kan en gaat doen in het tempo dat jij aankan, dat bij jou past, ontdekken wat je hebt bij te dragen, dat je helpende en leuke keuzes kan maken, al moediger bent dan je denkt, de juiste brandstof tanken, je accu opladen, verbinden en balans in en met je werk en je privé leven.


Herkennen van je strategieën, veerkracht opbouwen, positieve verandering zonder anders te worden wie jij echt bent.

Dát gaat zorgen voor meer energie, eigen regie en verder kunnen in de richting die jij graag wilt

Je wilt:

  • (anders) om kunnen gaan met stress;
  • meer grip op je emoties
  • helpende en niet helpende strategieën herkennen, reageren en inzetten zodat ze helpend zijn;
  • weer vertrouwen hebben in jezelf en wat je kan;
  • eigen keuzes kunnen maken passend bij wat je wil en afgestemd op je omgeving;
  • energie opbouwen en energielekken loslaten;
  • herhaling van wat je nu hebt ervaren in de toekomst voorkomen.

 

Energie@work richt zich op de toekomst, werken aan herstel zowel fysiek en emotioneel, een andere kijk op stress en overprikkeling en daarom anders omgaan met stress en het opbouwen van veerkracht. Je werkt in kleine stappen aan duurzame verandering door een persoonlijke aanpak die past bij waar jij nu staat en wat je nodig hebt. Je hart, hoofd en je lijf zijn allemaal nauw met elkaar verbonden. Werkt één van deze onderdelen niet optimaal dan heeft dan gevolgen voor de verbinding en jouw functioneren en energielevel. Energie@work is allesomvattend met betrekking tot hoofd, hart en lijf.

Wat je gaat doen en wat je krijgt

Je wordt uitgedaagd om op de rand van je comfortzone te werken. Dat betekent dat we zoeken naar de plek waar je durft te doen, waar het een beetje spannend voelt, maar niet te ongemakkelijk. “Kleine stappen” zorgen voor duurzame oplossingen en vooruitgang.

Veerkracht@work is een op maat traject en omvat een basisprogramma met een werkboek dat je op papier krijgt en je ook online in de Rightinplace academie kan terug vinden. In de online academie kan je ook nog duiken in extra informatie, filmpjes en uitleg over stress, hormonen die daarop van invloed zijn, ontwikkeling, emoties, veerkracht etc. Het is aan jou om te kijken waar je in wilt duiken, waar je meer van wilt weten of je in wilt verdiepen. Naar aanleiding van de behoefte en jouw vragen vullen we het basisprogramma tussentijds aan met aanvullende opdrachten.

Voor en tijdens het traject kijken we wat er qua energielevel mogelijk is hoeveel tijd er tussen de coachsessies wordt gepland. Tijdens het traject zijn er zes 1 op 1 coachsessies van twee uur. Tijdens deze sessies ga je de verbinding maken tussen hoofd, hart en lijf. Mindfulwalk, mindfullness, storytelling en visualiseren, iets met rietjes, ballonnen en stiften, het kan allemaal aan de orde komen tijdens de coachsessies, zodat jij de manier gaat ontdekken die voor jou werkt. Het traject duurt minimaal 6 en maximaal 12 maanden. We gaan bij de start uit van zes maanden, wanneer nodig kan er tussentijds vertraagd worden. De uiteindelijke duur van het traject is afhankelijk van de mogelijke belastbaarheid.

Voor wie:

Je bent de creatieve denker, staat open voor anderen, wil van waarde zijn, kan gevoeligheid voor prikkels ervaren, een doorzetter die soms misschien zelf kan doorslaan en op een bulldozer begint te lijken. Eigen signalen herken je niet (meer) en/of overschrijd van je grenzen. Wat anderen nodig hebben zie je wel, je houdt hier ook rekening mee en kan daarbij jezelf (soms) verliezen. Je hebt je ziek moeten melden op je werk of je voelt dat je al te lang in de hoogste versnelling zit, terug wil schakelen, maar dat nog niet blijvend lukt. Je wilt ontspannen en tijdig kunnen terugschakelen en op een gezonde manier ook kunnen opschakelen. Kortom het maakt ons niet uit wie je bent of waar je heen wilt. Dit traject is geschikt voor jou als je weer vooruit wil, wilt opladen, jezelf wilt zijn en passende keuzes wilt maken die passen bij jou. De weg naar een gezonder, energieker, positiever leven met een prettige balans die bij jou past.

Sarina

Eigenaar Rightinplace en Coach

Sarina haar expertise is om te werken aan energiek(er) werken en leven. Ze gelooft niet in één en dezelfde oplossing voor iedereen. Wat ze wel doet is kijken naar wat nodig is om meer te gaan doen van waar je goed in bent, zodat je werk kan gaan creëren of vinden dat bij jou past. Door haar ervaring als HRM adviseur weet ze medewerker en werkgever weer positief te verbinden. Haar creativiteit, nieuwsgierigheid en kennis zet zij in zodat jij jouw kracht kan gaan ervaren. Ze coacht jou om zelf het stuur in handen te nemen, jezelf te zijn, afgestemd op je werkgever en je omgeving.

Wil je meer weten over Sarina en Rightinplace? Neem dan eens een kijkje op haar website: www.rightinplace.nl 

Waar:

De coaching vindt plaats in Vierhouten. Je vindt ons echt midden op de hei. We nodigen je uit op deze locatie in de rust, met goede verzorging omdat je er dan echt even ‘uit’ bent. De rust, het groen, uit de eigen omgeving zijn draagt bij aan herstel, inzichten, verdieping en de richting die jij op wilt.

Investering

Het totale traject kost €2495,= excl. btw.

(inclusief werkboek, toegang tot de online academie van Rightinplace, coaching, koffie/thee, doorlopend ondersteuning bij vragen, unieke locatie)

Wij zijn wij?

Maike

Eigenaar Mind-Sense-go, Trainer & Leefstijlcoach

Maike is een wandelende encyclopedie die de diepte ingaat om boven water te krijgen wat jou helpt om verder te komen. Zij maakt samen met jou een brug tussen kennis naar het doen en kunnen. Jouw fysieke systeem van binnen verbinden met voeding, beweging en zelfzorg. Maike kan je uitleggen waarom het je niet lukt om van de bank te komen, wat er gebeurt als je toch weer eet wat je eigenlijk niet wilt eten en wat jou helpt bij herstel en energieker blijven. Ze helpt jou om je eigen weg te vinden die past bij wie jij bent met een passende leefstijl.

Kennismaken? Vragen?

Ik kom graag met je in contact!