Wandelcoaching 

De natuur als praktijkruimte. 

Als het binnen niet wil, ga dan naar buiten.
Hoe waar is dit. 

Wandelcoaching is heel geschikt om dat te gaan realiseren wat je voor jezelf wenst. Ook is het voor jou nog niet altijd duidelijk wat dat nu precies is.
Het effect: Met meer regie en (daad)kracht help ik jou datgene realiseren wat je voor jezelf wenst. Op welk levensgebied dan ook. 

Wandelcoaching heeft vele voordelen.
Je zintuigen worden geprikkeld, je hoofd raakt ‘leeg’, je bent alerter en komt meer bij je gevoel, waardoor je meer contact maakt met waar het werkelijk om gaat. Je oplossingen en acties kloppen meer met waar diep van binnen je verlangen naar uit gaat.

De fysieke beweging zorgt voor de interne, onbewuste stimulans om daadwerkelijk in actie te komen en een nieuwe, volgende stap te zetten.

Je creativiteit wordt gestimuleerd, want door de steeds veranderende omgeving word je ‘gedwongen’ anders te gaan kijken.
Je neemt meer zuurstof op, wat invloed heeft op je fysieke gestel en het bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het zogenaamde ‘gelukshormoon’ waardoor je een positievere stemming krijgt. Wandelcoaching; Dé perfecte manier van persoonlijke begeleiding.
Ik heb mijn wandelcoach opleiding gevolgd bij Wandelcoaching Nederland (nobco erkend), als aanvulling op mijn andere opleidingen en werk in wandelcaching volgens de TriA® methode. 

Ik ben zowel TriA® wandelcoach als Ontstress-coach.

Wil jij ook een energieker en fijner leven voor jezelf creëren?  Vanuit een gevoel wat bij jou van binnen komt? 
Dan is wandelcoaching echt iets voor jou! 

 

Mindful- Walk

 Buiten werken aan ontspanning. 

Tijdens de Mindful- walk cursus of clinic leer je op een luchtige  manier verschillende praktische tools die jou helpen ontspannen en meer in het hier en nu te zijn. 

De focus ligt op Ademhaling, Bewustwording en in Contact komen met jezelf (je lichaam).   

Waarom ademhaling? 
We halen ongeveer 23000 keer per dag adem en bijna niemand besteed hier eigenlijk aandacht aan. 
Bedenk dan dat je ademhaling een belangrijke rol speelt in de zuurstofvoorziening van je lijf en brein en dat je met je ademhaling direct je zenuwstelsel kan beïnvloeden, dan weet ik zeker dat we een grote kan missen om onze kwaliteit van leven te vergroten. 

Bewustwording? 
Een groot deel van onze houding, gedachten en gedrag zijn onbewust. Bij bewustwording leer je meer te focussen, los te laten en te vertrouwen. 

in Contact komen met jezelf (je lichaam)? 
Wat wil jouw lichaam je eigenlijk vertellen? We zitten tegenwoordig zoveel in ons hoofd, dat we ons lichaam vergeten terwijl daar een schat van informatie zit opgeslagen. Bijvoorbeeld: ‘Vaak hebben wij een gespannen lichaamshouding, terwijl wij dit niet eens door hebben’.  
Lijkt misschien simpel, maar het is het niet altijd. We doen een aantal oefeningen zie ervoor zorgen dat je je grenzen gaat voelen en dat je binnen je grens kunt blijven.   

Een zeer waardevolle cursus dus, zeker in tijden van stress of lastige situaties. Wanneer je je bijvoorbeeld opgejaagd of gestrest voelt, zorgt deze cursus voor meer balans. Ook als je niet aan het wandelen bent. 

Vanwege de corona-omstandigheden bied ik de Mindful-walk op dit moment alleen individueel aan (je mag wel een ‘wandel’ partner meenemen. We houden ons ten alle tijden aan de geldende regels. 

Ik heb de basis en vervolg cursus gevold bij Mindful Run Nederland en een verdiepingstraining in de Buteyko ademhaling. 

Wat moet ik nu kiezen? 

De Mindful-walk cursus is een praktische cursus met uitleg en oefeningen. Er zit geen coaching bij in. Het is dus vooral doen en begrijpen.  

Bij coaching gaan we verder de diepte in. En hebben we het over jouw processen, gedachten en gaan we reflecteren. Je gaat dus vooral jezelf begrijpen, komt in contact met je diepste verlangens en ontrafelt de stappen die je wilt en kan zetten om deze verlangens te verwezenlijken. 

En natuurlijk zijn beide vormen perfect te combineren binnen wandelcaching en stress & burnout coaching.

Vraag om de mogelijkheden. En we kunnen natuurlijk altijd even overleggen welke optie op dit moment het beste bij jou past. 

Aanrader: 

Tegenwoordig wordt een coachingstraject meestal vergoed vanuit de werkgever. Wist je dat je als medewerker bijna altijd een budget hebt voor persoonlijke ontwikkeling waar je gebruik van kunt maken? Het heeft voor jullie beide voordelen! Vraag dus gerust aan je werkgever of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het bedrijf. Een coach traject is voor jouw werkgever belasting aftrekbaar. 

Liever binnen coaching of een combinatie? Ook hier heb ik mogelijkheden, Kijk onder coaching voor de trajecten.
Om ook hier gebruikte kunnen maken van de fijne werking van de natuur, heb ik de beschikking tot meerdere locaties in o.a. het mooie Salland en op de Veluwe. Echt even er tussenuit. Maatwerk is natuurlijk ook mogelijk. Zoals een bezoek aan huis of een andere locatie bij jou in de buurt. Ik bespreek graag de mogelijkheden. 

Wil je kennismaken? Heb je vragen?

Ik kom graag met je in contact!