Zit er in onzekerheid kracht? Hoe dan?

Jazeker! Marieke kwam bij mij voor een coachingstraject. Jarenlang hield haar onzekerheid haar klein en onzeker. Maar ook veilig.
Doordat ze luisterde naar haar onzekerheid deed ze een hoop dingen niet en zei ze ook veel niet. Uit angst om raar gevonden te worden, of iets niet goed genoeg te doen. 

Tijdens de coaching kwam ze erachter dat ze zichzelf heel graag meer wilde laten zien. Ze zichzelf niet meer tegen wilde houden van het doen van meer leuke dingen en dat ze graag haar ideeën in uitvoering wilde brengen. Door contact te maken met haar wensen, ging ze dit echt voelen. Ze voelde zich groter en er zat ineens een heleboel energie van binnen.

In haar huidige situatie zag ze in alles wat ze zegt en doet hoe het nog beter had gekund.
Super perfectionistisch aangelegd. Daardoor was ze erg onzeker geworden en deed ze steeds minder van wat ze eigenlijk wilde doen. Het was immers nooit goed genoeg.
Wat dit haar al die jaren heeft gebracht?
Tsja… veiligheid. Het hield haar binnen de grenzen van haar comfortzone wat ook veiligheid betekende. Maar die perfectionisme bracht haar ook altijd visie en zelfreflectie. Ze zag immers altijd wat nog beter kon en ging daar hard mee aan de slag. Dit bracht haar altijd groei en ontwikkeling.

‘Ah.. dus achter mijn onzekerheid zit visie en zelfreflectie als talent’. Het hoge woord was eruit. Door haar onzekerheid te accepteren als bron van talent, vond ze dit ineens niet erg meer. En durfde ze de switch te maken naar meer van zichzelf te laten zien. Onzekerheid als inspiratie.
Niet zozeer meer veroordelen wat je nu doet, maar zien wat er goed gaat en wat nog beter kan.
Vieren wat goed gaat en jezelf ontwikkelen wat nog beter kan.
Onzekerheid als motor van je zelfontwikkeling.

*Marieke is een fictieve naam. 

In mijn praktijk zie ik veel mensen die vooral zien wat ze niet goed doen en wat niet goed is gegaan. Ik voeg er altijd graag een NOG aan te doe. Wat is er nog niet goed gegaan en wat doe je al wel goed. Want dat is ook altijd een hele hoop, al wordt dat niet altijd gezien.
En in al deze mensen zit enorm potentieel! Ze zien namelijk waar nog groei in zit en ze zijn bereid tot het zetten van stappen om hun doelen te bereiken.

En dat vind ik supergaaf om te zien gebeuren. Kwartjes die vallen, inzichten die komen en stappen die gezet worden.

#emotiesrule #jeeigenkompasaltijdopzak #delopendeleefstijlcoach 

Ik ben Maike, de lopende leefstijlcoach bij Mind-Sense-Go. Ik ben ervan overtuigd dat je altijd je eigen persoonlijke kompas bij je hebt in de vorm van je verstand (mind) en gevoel (sense) en dat je altijd authentiek kan handelen en stappen kan zetten die bij jou passen (go) wanneer jij je kompas goed leert kennen. Wil jij je eigen kompas ook leren kennen en gebruiken?

 • In het Cool-programma leer je in twee jaar je eigen leefstijlkompas te ontwikkelen. Mind (kennis) – Sense (emoties en gevoel) – Go (stappen zetten) op één lijn. Wat gebeurt er werkelijk in dat lijf en wanneer kan je op je intuïtie varen en wanneer niet. In passende stappen voor jou vooruit.
 • Tijdens de Mindful Walk en Mindful Run 5-weekse cursussen ga je werkelijk doen en ervaren, krijg je tools aangeleerd die je ook in het dagelijkse leven makkelijk kan toepassen en integreren. Grenzen voelen, loslaten, aandacht en focus, ademhalingstechnieken en meer in het hier en nu zijn en ondertussen lekker in beweging zijn in de natuur zorgen voor meer rust en meer energie! Wie wil dat nu niet? 
  (zowel in groepsverband als individueel mogelijk!)

   

   

 • Tijdens de wandelcoachsessies kunnen we echt de diepte in. We gaan kijken naar wat jij werkelijk wilt en drijft. Naar waar je vandaag komt en wat er nu is. Welke stappen je kan zetten in de jouw gewenste richting. Het fijne van buiten in de natuur in beweging te zijn is dat je even los bent van alles, je beter bij jezelf kunt komen en letterlijk al stappen zet waardoor de je de inzichten die je krijgt veel makkelijk in kunt zetten in het dagelijkse leven. We blijven niet alleen hangen in denken, maar pakken en voelen en doen erbij.

   

 • Het energie@work traject is geschikt voor jou als je weer vooruit wil, wilt opladen, jezelf wilt zijn en passende keuzes wilt maken die passen bij jou. De weg naar een gezonder, energieker, positiever leven met een prettige balans die bij jou past. Een uniek traject samen met Sarina Kooij van Rightinplace.

 • En tam tam tam in 2020 komt er nog een superfijn beweegprogramma voor jou als je weer meer plezier in bewegen wilt krijgen! Hint: lekker bewegen, mental coaching, voedingsadvies en ‘cognitieve fitness’.Nieuwsgierig? Houdt mijn Facebook pagina / website in de gaten.