Een leefstijl die bij je past en die voor je werkt, die je laat stralen is dè leefstijl die je vol kunt houden omdat dit is wat je wilt en die je voor je voelt werken.

De kans is groot dat je al vaak hebt geprobeerd iets aan je leefstijl te veranderen. Misschien heb je al diëten gevolgd of ben je ineens heel fanatiek aan het sporten geslagen. Heb je je leefstijl radicaal omgegooid omdat er een inspirerend boek voorbij kwam. En waarschijnlijk heb je het even volgehouden om het daarna voor gezien te houden.

Soms werkt het heel goed om ineens je leefstijl drastisch te veranderen. Wanneer je daar veel tijd voor hebt en energie in kan steken is dat prima. Vooral wanneer het een leefstijl is die werkelijk bij je past. Dan is de kans groot dat het goed blijft hangen.
Maar daar zit het probleem vaak in. Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel verschillende behoeftes. Er is geen one size fits all. Dus de kans dat een boek precies voorschrijft wat bij jou past is klein.
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben gek op boeken en boeken zijn geweldig voor inspiratie. Haal er vooral uit wat je aanspreekt en kijk waar je dit in je leven kan integreren.

En hoe weet je misschien wat er bij je past?
Wij hebben de neiging om in alles een keuze te maken en die keuze moet dan ineens goed zijn. Zo ook voor leefstijl.
Ik ben van het uitproberen. Gun jezelf vele pogingen en opties. Kijk waar jij wilt beginnen.

Waarin kun je beginnen met proberen?

Een leefstijl vinden die bij je past, een leven creëren dat past, is een proces. 
En proces waarin je van onbewust naar bewust gaat, je kennis op gaat doen hoe het ook anders kan. En vanaf hier kun je gaan proberen. Kijken wat er gebeurt als je dit of dat doet. Hoe bevalt het je? Hoe voel je je? Is dit iets wat je vol zou willen houden?

Jouw tijd is kostbaar, je agenda zit vaak snel vol. 
Zou het niet super zijn om op een leuke manier te werken aan je leefstijl? En te genieten van het proces die je gaat bewandelen? Te zien en voelen dat er stapjes zijn die voor je werken en die graag vol wilt houden? Het jezelf te gunnen om te vallen en op te staan? Met uitproberen en bijsturen?
Kom in beweging. Ga op zoek naar een klein stapje die je op kunt pakken. En kijk wat er gebeurd.
1 kleine verandering per dag, zijn er al 365 per jaar.

Wat kun je doen?

Vraag jezelf af “Wat weet je wel en wat kun je dan nu al proberen?
En kom je er niet uit of heb je graag wat inspiratie? Speciaal voor jou heb ik een try out sheet gemaakt. Je kan hem printen en de labeltjes inknippen. Scheur elke dag een labeltje af en ga er mee aan de slag. Gun jezelf te voelen en ervaren of dit iets is wat goed voor je is. Waar je blij van wordt en of je dit vaker zou willen doen.
Onthoud die acties die voor je werken en negeer die acties die nu (nog) niet voor je werken.

Veel plezier!

Heb je behoefte om samen te werken aan je leefstijl? Daarvoor heb ik verschillende mogelijkheden. Van individueel afgestemde trajecten, Mindful Walk of Run cursussen tot de 2-jarige geïntegreerde leefstijl interventie CooL-programma.  

Meer lezen? Kijk eens bij mijn aanbod of stuur een mailtje naar info@mind-sense-go.nl