Eindelijk weer lekker in je vel

Meer rust, meer energie, meer plezier, meer talent, meer jij.

Coaching in de buitenlucht

Gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en AD(H)D.

Begeleiding bij stress, Burn-out & Bore-out 

 

Outdoor leefstijl
coaching

 

Drijfveren-analyse MyDrives

 

Waarom wandelcoaching?

Wandelcoaching heeft vele voordelen, die je gratis en voor niets krijgt, wanneer je de natuur als praktijkruimte inzet.

Je zintuigen worden geprikkeld, je hoofd raakt ‘leeg’, je bent alerter en komt meer bij je gevoel, waardoor je meer contact maakt met waar het werkelijk om gaat. Je oplossingen en acties kloppen meer met waar diep van binnen je verlangen naar uit gaat.

De fysieke beweging zorgt voor de interne, onbewuste stimulans om daadwerkelijk in actie te komen en een nieuwe, volgende stap te zetten. Je creativiteit wordt gestimuleerd, want door de steeds veranderende omgeving word je ‘gedwongen’ anders te gaan kijken.

Je neemt meer zuurstof op, wat invloed heeft op je fysieke gestel en het bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het zogenaamde ‘gelukshormoon’ waardoor je een positievere stemming krijgt. Wandelcoaching; Dé perfecte manier van persoonlijke begeleiding.

Is wandelcoaching zweverig?

“Is het niet te zweverig?” of “Gaan we dan bomen knuffelen?’ zijn vragen die mij regelmatig gesteld worden.
Nee hoor, we gaan geen bomen knuffelen ;).
Steeds meer en meer wordt in Nederland de natuur ingezet bij de begeleiding van mensen en worden de bijkomende positieve effecten van de beweging in het groen (h)erkend. En nee, coaching in de natuur is dus absoluut niet zweverig, maar juist ‘down to earth’, heel praktisch en vooral realistisch!

Een tevreden, gelukkig leven, vitaliteit gaat vooral over ‘gewoon’ lekker in je vel zitten. Eigenlijk wil iedereen dit wel.  

Maar hoe is dit voor jou?
En hoe gemakkelijk het ook klinkt, zo gemakkelijk is het in de praktijk vaak niet. 

Lekker in je vel zitten is een wisselwerking tussen een gezond lichaam, een gezonde geest en vaak het gevoel van verbinding en zingeving in je leven.

We hebben allemaal wel eens een mindere dag of een moeilijke of drukke periode. En dat is ook het leven en hoort er bij. Maar als dit langdurig wordt, dan is er vaak meer aan de hand.  Je krijgt klachten. 

* Je hebt geen zin meer in de dingen die je normaal leuk vindt. 

* Je kunt je steeds moeilijker ontspannen, en blijft ‘aan’ staan. 

* Je krijgt een korter lontje. Je ben sneller, je krijgt eerder ruzie en bent sneller emotioneel.

* Je krijgt spanningsklachten, bijvoorbeeld in je rug, schouders of nek 

Als je dan nog langer doorgaat gaan ook andere klachten zich opstapelen.   

Kortom. Het wordt tijd om dit te doorbreken!

 Je wordt deskundig begeleid door
een gecertificeerd coach.

Als leefstijlcoach, stress- & burnout coach, gespecialiseerd in neurodiversiteit en mindset, help ik jou om je leven en leefstijl te creëren dat echt bij je past, waar je energie van krijgt en waar je gelukkig van wordt.   

Ik help je bij het begrijpen van je stress- en herstelmechanisme en de gevolgen van een ontregeld zenuwstelsel. Je lichaam gaat fysiek herstellen en van daaruit leer je hoe je om kan gaan met je stressreactie, hoe je gebruik kan maken van stress maar ook weer kan verminderen wanneer nodig en hoe jij je veerkracht vergroot.
 
 

Ben je op zoek naar een gezonde leefstijl?

Maar lukt het steeds maar niet door jouw drukke leven? En sta jij altijd maar aan? Weet jij heel goed hoe jij je leefstijl eigenlijk vorm wilt geven, maar lukt het je maar niet? Blijf jij jezelf saboteren? 
Grote kans dat ook jouw stress-systeem ontregelt is. En dan kan je aan de achterkant proberen wat je wilt, maar jouw brein en lichaam gaat je op alle kanten tegenwerken om deze veranderingen werkelijk door te voeren. 
Ik help jou te snappen hoe je lijf en brein werkt en zo je leefstijl vanuit meer rust en ontspanning aan te kunnen pakken. Met resultaat! 

Ik ben Maike Korte
St
ress- & Burn-out coach, leefstijlcoach. Gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en mindset.

Ik help slimme mensen die van binnen struggelen, te begrijpen hoe ze in elkaar zitten, zodat ze weer van zichzelf gaan houden en te krijgen wat ze nodig hebben om tot bloei te komen. 

Er is een grote groep mensen is die niet altijd herkend en begrepen wordt en daardoor helaas niet altijd de goede aanpak krijgt. De  ‘prikkelgevoelige mede-mens’ (hoogsensitieve mensen, hoogbegaafde mensen, mensen met AD(H)D en high functioning autisme). Zij hebben meer dan gemiddeld last van stress & burn-out, maar ook van aanpassingsgedrag en pleasegedrag. 

Als ervaringsdeskundige (hoogsensitief, ADD, zwaar burn-out geweest, ex-aanpasser en pleaser) kan ik deze mooie gevoelige mensen net even wat beter helpen hun eigen gebruiksaanwijzing te vinden zodat zij hun eigen droomleven kunnen creëren en zo het beste uit hun eigenschappen kunnen halen en aan de wereld kunnen geven.  

Van altijd moe, stress & burn-out naar energie, gezondheid en blijheid. 

Ik heb een creatief snel brein waarmee ik vaak nét even anders denk dan anderen. Ook ben ik gek op persoonlijke ontwikkeling en houd ik van ‘een leven lang leren’. Je kunt mij inschakelen als je hulp nodig hebt bij het herstellen van stress & burn-out, het creëren van een leven dat écht bij jou past en voor workshops op maat rondom deze onderwerpen. 

“Embrace your neurodiversity, feel alive and thrive!”

Regio Zwolle – Raalte – Deventer – Apeldoorn – Overijssel. 

Ga voor kwaliteit

 • Maike:
  Stress & burn-out coach volgens de CSR methode,
  BLCN erkend leefstijlcoach, 
  Heb het Lef om te stralen (talent branding, werken en leven volgens jouw waarden en talenten), de Moed om te falen en wordt de ‘master’ van jouw emoties. 
  TriA© (ontstress-) wandelcoach
  Moed om te falen trainer (mindset)              Psychologie van hoogsensitiviteit 
  Mindful Walk en Mindful Run instructeur

 • Mind-Sense-Go is aangesloten bij:
  Wandelcoach Nederland, Mindful Run Nederland, BLCN
  , VvAA, klachtenportaal Zorg & PuurGezond


  We spreken zo mogelijk af op een inspirerende locatie in de natuur. Zodat je er echt even tussenuit bent en je beter bij jezelf kunt komen! 

 

Kennismaken? Vragen?

Ik kom graag met je in contact!